Dijital Pazarlama

Dijital Pazarlama

Günümüz teknolojik gelişmeleri arasında dijital pazarlamanın değeri kesinlikle bilinmemekte ve yapabileceklerinin sınırları henüz tam olarak keşfedilmemektedir.

Dijital Pazarlama
29/02/2024 17:33:06

Dijital Pazarlama

Günümüz teknolojik gelişmeleri arasında dijital pazarlamanın değeri kesinlikle bilinmemekte ve yapabileceklerinin sınırları henüz tam olarak keşfedilmemektedir. Neden mi? Çünkü birçok işletme bugün hala geleneksel pazarlama stratejileri ile çevresindeki potansiyel müşterilere ya da kullanıcılara erişmeye çalışıyor bunu yaparken de pazarlamanın en etkili yolunu kullandığını düşünmelerinden kaynaklandığını söyleyebiliriz. Fakat gerçek kesinlikle öyle değildir. Bugün etkili bir dijital pazarlama stratejisi ile çok düşük maliyetler ile hedef kitlenizin büyük bir oranına kolay bir şekilde erişebilirsiniz.

Dijital Pazarlamanın Faydaları

Geleneksel pazarlama yöntemlerinde fiziksel araçlar ve bu araçları tanıtacak, pazarlayacak pazarlamacılar çalışır bunların hepsi de apayrı masraflardır ve bu masraflar göz ardı edilecek kadar az değildir. Fakat Dijital Pazarlamada her şey dijital medyada döndüğü için yer, ekstra kişi ya da kişiler veya fiziksel tanıtım araçları bastırmak zorunda kalmazsınız. Yapmanız geren en önemli şeyler kaliteli bir şekilde banner reklam tasarımı yapmak ve dijital medyada reklamınızı yapacak, kampanyanızı tanıtacak uzman kişiyi bulmak. İşte hepsi bu kadar.

İşletmelere birçok farklı şekilde faydalar sağlayan dijital pazarlamanın başlıca avantajlarını şu şekilde sıralayabiliriz:

1. Maliyet:

Her şeyden önce maliyet konusunda inanılmaz derecede ucuzdur. Kaliteli bir şekilde tasarladığınız banner reklam ve bu reklamı doğru yerlerde pazarlayacak kişilere yaptığınız ödeme yeterlidir. Bunların dışında sizlere ek masraflar çıkmaz. Ayrıca az miktarlarla yüksek performans ede edebilirsiniz.

2. Geri Dönüşüm:

Geri dönüşüm oranlarını izleyebilirsiniz. Geleneksel pazarlama çalışmalarında kaç kişinin, kimin, nerde ne şekilde reklamınızı gördüğünü izlemeniz imkânsızdır. Fakat dijital pazarlama öyle değil. Analiz ve istatistik programlarının gelişmesi ile birlikte yaptığınız dijital pazarlamada kaç kişinin kampanyanızı görüntülediğini ve aksiyona geçtiğini anında izleyebilirsiniz. Bununla birlikte kampanyanızı görüntüleyen ya da aksiyona geçen kişi ya da kişilerin cinsiyet, yaş, konum, eğitim seviyesi gibi birçok farklı metrik değerlerini de görüntüleyebilirsiniz. Böylelikle hedef kitlenizin reklamınızı görüp görmediğini de böylelikle analiz edebilirsiniz.

3. Kolay, Erişilebilir ve Pratik

Dijital pazarlama sanıldığı kadar zor değildir. Ancak bu kendinizin de uzman kadar yapacağınız anlamına gelmektedir. Etkili bir dijital pazarlama stratejisi ile istediğiniz yerden kampanyanızı aktif olarak takip edebilirsiniz.

Whatsapp Whatsapp