E-Ticaret Yazılımı

E-Ticaret Yazılımı

E-ticaret yazılımı hakkında konuşmaya başlamadan önce e-ticaret ne olduğunu tekrardan hatırlatmakta fayda var.

E-Ticaret Yazılımı
29/02/2024 17:09:38

E-Ticaret Yazılımı

E-ticaret yazılımı hakkında konuşmaya başlamadan önce e-ticaret ne olduğunu tekrardan hatırlatmakta fayda var. Dijital platformlarda tüketici ve firmaları bir araya getiren, online alışveriş yapılmasını sağlayan internet sitelerine e-ticaret siteleri denmektedir. E-ticaret sitelerinde fiziksel mağazalarda yer alan tüm ürünleri bulmanız mümkündür. Bu internet siteleri sayesinde online ortamlarda yer alan bütün hizmet ve ürünleri online ödeme alternatifleriyle satın almanız mümkündür. E-ticaret sitelerini oluşturan temel alt yapıya e-ticaret yazılımı denir.

E-Ticaret Yazılım Modülü

Firmaların ihtiyaçları ve satış faaliyetlerine göre kullanılacak e-ticaret yazılımı farklılık göstermektedir. Genel hatları ile e-ticaret siteleri yapılırken kullanılan yöntem ve yazılım modülleri şu şekildedir;

  • E-ticaret sitesinde markanıza ait profesyonel ve mobil uyumlu tasarım,
  • Stok takibi,
  • Filtreleme,
  • Sipariş takibi,
  • E-ticaret siteleri içinde satış, iade, gizlilik, güvenlik adına oluşturulan alışveriş sözleşmeleri,
  • Haber ve duyuru
  • Kupon, hediye çeki, üye takibi, kargo takibi, sınırsız ürün ekleme, 3D güvenli alışveriş,
  • SSL ve 128bit şifreleme ile oluşturulan güvenli alışveriş sağlama,
  • Kargo takibi,

E-ticaret Yazılımı Nasıl Olmalıdır?

Güvenlik

E-ticaret sitelerinin en önemli unsuru güvenilir olmasıdır. Sunucularda herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmamak için internet sitesinin alt yapısı oldukça sağlam olmalıdır. Oluşma ihtimali olan saldır ve tehdit gibi zarar verici etkilere çözüm sunabilen programlar kullanılmalıdır.

Arama Motoru Optimizasyonu

E-ticaret sitelerinin arama motorlarına uyumlu olan yazılımlar ile oluşturulması son derece önemlidir. Otomatik site haritası oluşturulmalıdır. Site haritası bütün arama motorları üzerinde tanınır hale getirilmelidir. İnternet sitelerinizi ziyaret eden kullanıcıların davranışlarını analiz etmek için analitik eklentilerin sitenize eklenmesi gerekir. SEO eklentileri sitenizde yer almalıdır. Bu sizler için en büyük pazarlama stratejilerinin temeli oluşturan çalışmalardır. Bu yüzden SEO eklentisi son derece önemlidir. İnternet sitenizin arama motorlarına hitap etmesini sağlayın.

Tasarım Geliştirilebilir Olmalıdır

Günümüzde kullanılan bir internet sitesi ya da e-ticaret sitesi 3 4 yıl sonra dönemin trendlerine uygun olmayabilir. Bu yüzden e-ticaret yazılımı geliştirilebilir olmalı ve teknolojiye uyarlanabilmelidir.

Yönetim Paneli Rahat Kullanılabilmelidir

E-ticaret sitelerinin en önemli alanları; ürün ekleme, kargo takip ve sipariş kontrolüdür. Bu alanların rahat kullanılabilmesi için basit ve kullanıcı deneyimi sunan yönetim paneli oluşturulmalıdır.

Whatsapp Whatsapp