Özel Web Tasarım

Özel Web Tasarım

Sektörünüze uyum sağlayan ve kolay kullanım imkanı sunan özel web sayfası tasarımı için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Özel Web Tasarım
29/02/2024 17:38:22

Özel Web Tasarım

Özel web tasarım hizmeti ile siz de harika bir web sayfasına kavuşabilir ve işinizi büyütebilirsiniz! Sektörünüze uyum sağlayan ve kolay kullanım imkanı sunan özel web sayfası tasarımı için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Özel Web Tasarım Nedir?

Tasarım düşüncelerinin estetik çizgisinde, bir hedef için belirli ilkeler tarafından düzenlendiği, yönlendirildiği ve bu tasarımların yazılıma dönüştürülmesinin uygulamaya dönüşmesi işlemine verilen addır. Bu gibi işlemlerin tamamlanmasından sonra ortaya hareketli bir web sitesi çıkmaktadır. Web tasarımı uygulamasından sonra son kullanıcıların web tarayıcısı yardımı ile internet üzerinden bu web sitelerine kolaylıkla erişebilirler. Web tasarımını en kısa şekilde böyle ifade edebiliriz. Peki detaylarıyla bu konuyu incelediğimizde web tasarımı nedir?

Web Tasarım Unsurları

Tasarım unsurlarının bütün dalında olduğu gibi bu tasarımın içinde de belli ana hat oluşturarak çalışmalar yapılır. Bu unsurları sizlerle paylaşıyoruz.

Düzen

Kullanılacak olan metinler ve grafik belli bir düzende olmalıdır. Web sitesinin en önemli hedeflerinden biri de kullanıcılarının aradıkları bilgiyi ilk bakışta hızlı bir şekilde bulmalarına yardım etmektir. Web tasarımının tutarlılık göstermesi, bütünlüğünün düzenli bir biçimde olması ve tasarımın dengeli olmasıyla birlikte geçerli olan bir durumdur.

Renk

Web tasarımı yaparken ki renk seçimi müşteri amaçlarına ve isteklerine bağımlıdır. Bu kolay bir şekilde sadece siyah-beyaz renklerle oluşturulabilmekle birlikte web tasarımında birbirine uyumlu renkler kullanarak bir kişinin veya bir kurum kişiliği, markası ile kendisini ifade edebilir.

Grafikler

Web tasarımı için kullanılan fotoğraflar, logo, simgeler veya clipartler şeklinde kullanılabilir. Kullanımı kolay bir şekilde olması açısından çok sıkışmış bir yapıda olmamalıdır. Sayfaya girerken açılış hızını kesinlikle etkilemeyecek boyutta ve web sayfasının içeriğiyle uyumlu olmalıdır. Uygun bir biçimde konumlandırılmalıdır.

Fontlar

Farklı yazı tipi kullanıldığı zaman web sitesinin tasarımının kalitesini arttırabilirsiniz. Birçok web tarayıcıları sadece ‘web-güvenli yazı tipleri’ olarak bilindik fontları, gayet okunaklı bir biçimde görüntüleyebilir. Bu nedenle tasarımcı olarak hemen hemen herkes tarafından kabul görülen grup içerisindeki fontlarla çalışmaya özen göstermek daha faydalı olacaktır.

İçerik

Tasarım ve içerik, metin ve görsel yoluyla sitenin vermek istediği mesajı geliştirmek adına birlikte çalışabilir. Okuyucularını şaşırtmak onlarda heyecan ve heves uyandırmak için isteklerini onlara vermek gerekmektedir. Bu biçimde kullanıcılar da sitede daha fazla vakit geçireceklerdir. Kullanmak istediğiniz yazılı metin her zaman faydalı ve ilgili olmalıdır. İçerikle alakalı asıl kelimeler içermeli ve arama motorları için en uygun hale getirilmelidir.

Kullanıcıların Dostu Özel Web Tasarım Oluşturmak

İyi bir web tasarım sitesi geliştirirken, siteyi görsel ve güzel olarak etkileyici bir hale getirmek amacıyla web tasarımın temel unsurları ile birlikte her daim son kullanıcıyı da düşünmeniz gerekmektedir.

Navigasyon

Web tasarım sitesinin kurulumu yapılandırılırken menüler ile diğer navigasyon araç kullanıcılarının web sitesine nasıl baktıkları, nasıl aramalar yaptıkları ele alınarak oluşturulmalıdır. Kullanıcıların verimli ve ihtiyaç duydukları bilgileri bulmaya hedefli olmalı, sitenin içerisinde kolayca hareket edebilmeye yardımcı olacak biçimde de kurgulanmalıdır.

Multimedya

Tasarımda ilgili ses ve video uyaranları kullanıcıların hızlı, kolay bir biçimde anlayış geliştirmesine ve bilgileri hemen kavramasına yardımcı olabilir. Bu durum da web sayfasında daha fazla zaman geçirmeleri için ziyaretçilerini teşvik edebilir.

Uyumluluk

Sayfanın doğru ve düzgün görüntülenmesini artırmak ve her seferinde aynı performansı almak adına; Farklı tarayıcılarda, işletim sisteminde sorunsuz ve sıkıntısız çalışabilecek bir web sitesi tasarlamaya özen göstermelisiniz.

Teknoloji

Teknolojideki ilerlemelerden de faydalanmak tasarımcılara her daim dinamik, profesyonel ve taze web sitesi tasarımı içinde uygulayacakları hareket, izin ve yenilik katmak adına özgürlük verir.

İnteraktif

Tasarım içerisine kullanıcı yorumlarını da ekleyerek aktif kullanıcıların katılımını ve kamuoyu katılımlarını artırın. E-bülten kayıtları ve E-posta formları sunarak ziyaretçilerinizi devamlı etkileşim halinde olduğunuz kullanıcılara dönüştürün.

Whatsapp Whatsapp