Profesyonel Web Programlama

Profesyonel Web Programlama

Profesyonel web programlama için programlama dillerine hâkim olunmalıdır. Web programlama dilleri esnektir ve belirli kriterleri bulunmamaktadır.

Profesyonel Web Programlama
29/02/2024 17:16:06

Profesyonel Web Programlama

Profesyonel web programlama için programlama dillerine hâkim olunmalıdır. Web programlama dilleri esnektir ve belirli kriterleri bulunmamaktadır. Web yazılımı oluşturma hedefiyle kişilerin kendilerine özgü yöntemler kullanarak web programlama yapması profesyonel web programlama olarak nitelendirilebilir.

Fakat bu çalışmalar yapan kişilerin bilmesi gereken şey şu dur ki; her programlama dilinin farklı özellikleri, kullanım amacı ve yapılan çalışmalar farklılık göstermektedir. Kişilerin kendi gereksinimlerine hitap eden programlama dillerini öğrenmesi, bu dillerde önceden kullanılmış yöntemleri kullanabilirler. Bunun dışında zaman geçtikçe kişiler kendilerini geliştirerek farklı programlama tarzları ile profesyonel web programlama oluşturma şansları vardır.

Profesyonel Web Programlama Yapmak İçin Bilinmesi Gereken Programlama Dilleri Nelerdir?

Profesyonel web programlama çalışmaları yapan uzmanların ve geliştiricilerin en çok tercih ettiği web programlama dilleri aşağıda yer almaktadır;

Python

Hızlı bir şekilde uygulama geliştirme çalışmaları için oldukça ideal bir web programlama dilidir. Profesyonel kaliteye sahip yazılım oluşturmak için tercih edilen python programlama dilini öğrenmek son derece basittir. Fakat dil olarak basit bir dil değildir. Kullanım çerçevesi oldukça kapsamlı olan ve nesne yönelimli olan programlama dillerinden biridir.

HTML

Bir internet sitesini ziyaret eden kullanıcıların hareket eden örneğini görebileceği programlama dillerinden biridir. İnternet sitelerinin sayfalarını oluşturan programlama dilidir.

Ruby

Nesne yönelimli programlama dilidir. Bağımsız bir şekilde tercih edilebilecek programlama dilidir. Genel kullanım alanları simülasyon ve 3D modellemeleridir. Bilginin yönetilmesi ve gözetim altında tutulması için kullanılmaktadır.

Java

Web geliştirme işlemleri için tercih edilen nesne yönelimli programlama dilidir. Birçok profesyonel web programlama yapan kişi tarafından tercih edilen bir programlama dilidir. Ayrıca mobil ve video oyunlarının geliştirilmesi için kullanılabilmektedir.

Javascript

Web geliştirme çalışmalarında tercih edilir. HTML ve ASP dosyalarını yerleştirilir ve istemci tarayıcısı içerisinde çalışır.

C

Sistem uygulamalarını geliştirmek amacıyla işletim sistemlerine ya da gömülü yazılımlara entegre edilen web programlama dilidir.

PHP

Dinamik sayfaların içeriklerini tasarlamak için kullanılan web programlama dilidir. Betik ve açık kaynaklı bir dildir. Uygulama geliştirme çalışmalarında en çok tercih edilen dillerden biridir.

Sizlere bu yazımızda profesyonel web programlama hakkında bilgiler verdik. Daha fazla bilgi için www.isdoyazilim.com/blog adresini ziyaret edebilirsiniz.

Whatsapp Whatsapp