Web Geliştirme Dilleri

Web Geliştirme Dilleri

Web geliştirme dilleri günümüzde yoğun olarak yazılım kullanımıyla talep görmeye artarak devam etmektedir.

Web Geliştirme Dilleri
29/02/2024 16:47:29

Web Geliştirme Dilleri

Web geliştirme dilleri günümüzde yoğun olarak yazılım kullanımıyla talep görmeye artarak devam etmektedir. Teknolojinin gelişmesiyle günümüzde 600 programlama dili yanı sıra yeni programlama dilleri de web sitelerine katılmaya devam eder. Web geliştirme aşamasında kullanılan diller kullanıcılara ve web siteleri tasarlayan kişilere büyük avantajlar sağlar.

Mobil uygulama geliştirmek ya da programlama hakkında bilgi sahibi olunması için web geliştirme dilleri hakkında bilgi sahibi olunmalıdır. Programlama aşamasında kullanılan diller talimatları bilgisayar ya da makine üzerinde bağlamak için tasarlanmışlardır. Makinelerin performanslarını kontrol etmede kullanıcılara avantajlar sunar.

HTML

HTML dinamik olan bir dil olup web sitelerinin düzenini ve yapısını oluşturmaya yardımcıdır. HTML sayesinde daha az kod kullanılması mümkün olup güzel bir web sitesi oluşturulmasında fayda sağlar. Statik olan sayfaları ve web sitesi için başlangıç noktası olarak kabul edilir.

CSS

Bir web sayfasının tarayıcı üzerinde nasıl görüntülendiğini ya da nasıl görünmesi gerektiğini tanımlamak amacıyla kullanılır. CSS web geliştirme dili ile öğelerin metin rengini ve arka plan rengini kolay bir şekilde ayarlayabilirsiniz. Geliştiriciler aracılığıyla web sitelerini şekillendirmek için kullanılan bir dil olup web sitesi görünümü, okunabilirliği ve işlevselliği konusunda iyileştirmeler yapılabilir.

JavaScript

JavaScript web üzerinde çok yaygın bir şekilde kullanılan favori bir dildir. Java öğrenme ile bir ilgisi olmayıp geliştiricilerin web sitesi üzerine etkileşimli öğeler eklemesine yardımcı olur.

VUE

VUE web geliştirme dili; basit, açık kaynak kodlu ve kullanımı kolay olan bir geliştirme dili olup orta ölçekli işletmeler tarafından kullanılır. Geliştiricilerin iyi yapılandırılmış olmasıyla ilgi çekici web sayfaları tasarlamalarına imkân tanıyan bir dildir. Popüler olmasının yanı sıra maliyetlerinin düşük ve kalitesinin yüksek olması nedeniyle hızlı ve güvenilir çözümler sunar.

React

React facebook tarafından oluşturulmuş olan bir JavaScript kütüphanesidir şeklinde tanımlanabilir. React geliştirme dili kullanılarak oluşturulmuş olan web siteleri daha hızlı bir şekilde çalışıp çeşitli öğeler arasında geçişlerin sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesine yardımcı olur. Kullanıcı ara yüzleri oluşturmasına imkân tanırken günümüzde hızının yüksek olmasından sıklıkla web geliştirme dili olarak kullanılmaya devam etmektedir.

Whatsapp Whatsapp