Web Programlama

Web Programlama

Web programlama modern çağın gerekliliklerinden biri olarak hayatımızda yer alıyor. İyi çalışan bir web sitesine sahip olmak dijitalde iş yapanlar için her şeyden önemli.

Web Programlama
29/02/2024 18:02:23

Web Programlama

Web programlama modern çağın gerekliliklerinden biri olarak hayatımızda yer alıyor. İyi çalışan bir web sitesine sahip olmak dijitalde iş yapanlar için her şeyden önemli. Bilhassa e-ticaret yapan, web sitesinden hizmet satan girişimler için web sitesi temel şart kabul ediliyor. Günümüzde artık her işletmenin dijital bir yüzü olması gerektiği bilinci yaygınlaşıyor. Pandemi sürecinde internetten alışverişin katlanarak arttığı istatistiklerle gözlenen bir gerçek. Daha öne hiç internetten alışveriş yapmayanların dahi sanal alışverişi deneyimlediği bu dönem küçük esnafların dahi web programlama ile tanıştığını söylemek mümkün.

Web Programlama Nedir?

Web programlama ya da diğer bilinen ismiyle web yazılım, internet sitesini yöneten, site sahibinin istediği özellikleri taşıyan, kontrolünü sağlayan eklentilerin bütünüdür. Web sitesinin görünen yüzü ve bir de sitenin işlevselliğini sağlayan arka kısmı bulunuyor. Web programlama işin mutfak kısmını kapsayan alandır aslında. Sitenin komutları algılayabilmesi, istenilen görünümde olması, güvenlikli olması ve daha birçok işlevini yerine getirmesi programlama ile gerçekleştiriliyor.

Site yapımında web programlama çeşitleri bulunuyor. Bu diller HTML, PHP, Java Script, ASP, FLASH, .NET gibi seçeneklerden oluşuyor. Yazılımcı kişi ya da firma hangi dilin kullanılacağını bizzat seçer genellikle. İhtiyaç duyulan sitenin görevi, çalışma prensibi, tasarımı ve benzeri unsurlar yazılım dillerinden hangisinin kullanılacağını belirlemede rol oynuyor. Her yazılım dilinin özelliği farklılık gösteriyor. Yazılımcılar müşterinin ihtiyaçlarını, beklentilerini ve isteklerini karşılayabilecek bir yazılım dili tercih ederek sorunsuz çalışan siteler tasarlıyor.

Kendi Web Sitenizi Yapabilir Misiniz?

Web programlama genel bir sistemdir bir nevi. Küçük ya da büyük işletme fark etmeksizin herkes web sitesi yaptırırken yazılım şirketlerinden destek alıyor. Peki, kişi isterse kendi web sitesini yapabilir mi? Sorunun yanıtı hem evet hem hayır. Programlama dillerini site oluşturacak kadar biliyorsanız kendi sitenizi rahatlıkla kurabilirsiniz. Ancak yeterli bilgi ve tecrübeden yoksunsanız hızlı, güvenilir, pratik, şık, işe yarar bir site kurmak için mutlaka bir yazılım şirketi tercih etmelisiniz. Web programlama dilleri ve tasarım konusunda komplike bir hizmet veren firmalar, kullanıcı deneyimini önemseyen sitelere kavuşmanızı sağlıyor.

Whatsapp Whatsapp