Web Programlama Dilleri

Web Programlama Dilleri

Web programlama dilleri, web sitesi tasarlanırken kullanılan yazılım araçlarıdır. Yazılım dilleri olarak da bilinen bu birçok programlama dilleri bulunur

Web Programlama Dilleri
29/02/2024 17:42:21

Web Programlama Dilleri

Web programlama dilleri, web sitesi tasarlanırken kullanılan yazılım araçlarıdır. Yazılım dilleri olarak da bilinen bu birçok programlama dilleri bulunur. Programlama dillerinin her biri kendi içinde özellikleri bakımından birbirinden ayrışır. Programlama, sitelerin işlevsel çalışmasında rol oynayan birçok detayı barındıran bütüncül bir alandır. Ne yapılması gerektiği komutunu veren programlama, çeşitli dillerle gerçekleştirilir. Programlama dillerinin çeşitliliği site çeşitliliğini de doğrudan etkilemektedir. Bir site yaptırmak istediğinizde yazılımcı firmayla görüştüğünüzde yazılımcılar hangi programlama dilinin kullanılacağını belirlemek için öncelikle nasıl bir site istediğinizi öğrenir akabinde ise dili seçer. Programlama dilinin sitenin sağlıklı işleyişi için önemi büyüktür.

Web Site Yapılırken Kullanılan Programlama Dilleri

Web programlama dilleri özellikleri bakımından birbirinden ayrıldığı için site yapılırken hangi dilin kullanılacağı özellikle seçilir. Spesifik olarak bir programlama dilinin en çok kullanıldığını söylemek mümkün değil. Genel çerçevede web sitesi yapılırken en çok kullanılan programlama dilleri şöyledir;

  • PHP
  • JAVA
  • CSS
  • HTML
  • MYSQL
  • ASP
  • PYTHON

En güçlü programlama dilleri sitenin amacına göre seçilen dillerdir. Örneğin, forum siteleri için en uygun programlama dili PHP dilidir. Basit tasarımlı blog sitelerinde yine PHP kullanılır. Öte yandan geleceğin yazılım dillerinden kabul edilen Python dili ile Youtube, Pinterest gibi önemli siteler tasarlanmıştır. Her siteye göre farklı dil seçilir, kurulum dile göre yapılır. Java, Python, CSS gibi birçok dil yazılım sektöründe yer almak isteyenlerin öğrenmesi gereken programlama dilidir.

Web Programlama Dillerinin Site Etkileşimindeki Rolü

Web programlama dilleri sitelerin işlevselliğinden güvenliğine kadar her aşamada etkilidir. Sitenin amacı, hedef kitlesi, ziyaretçi trafiği programlama dilinden etkilenir. Gelişmiş bir programlama sayesinde dünyanın her köşesinden kullanıcı aynı sitede yüksek etkileşimde bulunabilir. Programlama dili sitenin yoğun trafikten etkilenmemesinde rol oynar, daima aktif hizmet vermesini sağlar.

Web programlama uzmanları site tasarımında dil, tasarım, grafik, font, yerleşim gibi birçok unsura bağlı kalarak çalışır. Sitenin güvenli olması da dahildir bu çalışmaya. Bu unsurlardan herhangi birinin verimsiz çalışması site performansını düşürür. Doğru web programlama dilleri ile kesintisiz ve yüksek performansla çalışan siteler yapılabilir. Elbette profesyonellerle çalışmanız önerilir.

Whatsapp Whatsapp