Web Tasarım

Web Tasarım

Bir planın, bir nesnenin belirli süreçler içerisinde meydana getirilmesi işlemine Tasarım denilmektedir.

Web Tasarım
29/02/2024 17:37:09

Web Tasarım

Bir planın, bir nesnenin belirli süreçler içerisinde meydana getirilmesi işlemine Tasarım denilmektedir. Görseller ve metinlerden oluşan içeriklerin siteye gelen ziyaretçiler için belli bir düzene sokulması ve sunulması işlemine ise Web Tasarım denilmektedir. Birçok web tasarımı yapan firma arasında en çok tercih edilen ISDO Web & Yazılım Firmamız sizleri memnun edebilmek için en iyi ve en kaliteli işleri yapmaya devam etmektedir.

Web Tasarım Süreci

Tasarım Süreci oldukça zor ve zahmetli bir iştir. Tasarım yapan ekibin oldukça yetenekli olması ve bir o kadar da özverili olarak çalışması gerekmektedir. Web Tasarım Süreci de oldukça zor ve zahmetli bir iş olmakla beraber belirli adımlara sahip olması gerekmektedir. Her ne kadar bir sitenin web tasarımı belirlense de belli başlı noktaları geçmedikten sonra site yayınlanması yapılamaz. Bu adımları sayacak olursak:

  • Projenin Belirlenmesi: Tasarım yapılmadan önce yapılması gereken ilk şey projenin belirlenmesidir. Hangi amaçla ve nasıl bir proje yapılacağı belirlendikten sonra bu projeye uygun bir şekilde tasarım yapılmalıdır. Bu nokta yapılırken kapsamlı bir şekilde rakip firmalar araştırılır ve firma analizleri yapılır. Proje belirlenirken web sitesinin yapılış amacı ve web sayfası içeriklerinin neler olacağı netleşmektedir.
  • Kurumsal Kimlik Çalışması: Bu adım, web tasarım projesi hayata geçmeden önce tamamlanması gereken önemli bir çalışmadır. Örneğin, firmanın sahip olmak isteyip yaptıracağı logo kurumsal kimlik çalışmalarına aittir.
  • Grafik Tasarım Çalışmaları: Bu çalışmalarda kurumsal kimlik çalışmaları baz alınır ve kurumsal kimliklere göre tasarımlar belirlenir. Bu noktada çeşitli programlar kullanılarak görseller ve metinler düzeltilebilir.
  • Web Sayfası Kodlaması: Web sayfalarının kodlanma sürecinde HTML, CSS, ASP, Phyton, JavaScript gibi programlama dilleri kullanılmaktadır. Çeşitli internet tarayıcıları üzerinden sitelerin görüntülenmesi için sitelerin bu kodlama dilleri ile hazırlanmış olması gerekmektedir.
  • Web Sitesinin Test Süreci: Bir web sitesinin tasarımı sırasındaki en önemli adımlardan birisidir. Bu adımlama ile sitenin çalışıp, çalışmadığı ya da ne kadar hızlı çalıştığı tespit edilebilmektedir.

Web Tasarım Fiyatları

Web Tasarım Fiyatları yaptırmak istediğiniz site tasarımına göre değişkenlik göstermektedir. Ekstra olarak tasarımın yanında site içerisinde olmasını istediğiniz aksesuar, eklenti, kısım gibi durumlarda fiyatlarda değişikliğe sebep olmaktadır. Bu nedenden ötürü sizlere net bir fiyat bilgisi vermek doğru değildir. Web Tasarım Fiyatları hakkında detaylı ve ayrıntılı bilgi almak için firmamızda iletişime geçebilirsiniz.

Whatsapp Whatsapp