Web Tasarım

Web Tasarım

Web tasarımı, görseller ve metinlerden oluşan web sayfası içeriklerinin, web sitesi ziyaretçileri için bir düzen içerisinde sunulmasıdır.

Web Tasarım
29/02/2024 17:41:35

Web Tasarım

Web tasarımı, görseller ve metinlerden oluşan web sayfası içeriklerinin, web sitesi ziyaretçileri için bir düzen içerisinde sunulmasıdır.

Web tasarımı yapabilmek için ilk olarak bir projeye ihtiyaç vardır. Firma, şahıs, marka ya da ürün projesi, web tasarımlarının ana temelini oluşturmaktadır. Örnek olarak, doktor ya da diş hekimi web sitesi, firma web sitesi, otel web sitesi, sağlık merkezi ya da hastane web sitesi, bir web tasarım projesidir. Bu noktadan da anlaşıldığı gibi web tasarım, kişi, kurum ya da kuruluşları tanıtmak için yapılan çalışmalardır. Web tasarımı yapan pek çok firma ve şirket arasında en çok tercih edilen ISDO Web & Yazılım Şirketi, sizler için en iyi ve en kaliteli hizmeti sunmaya son sürat devam etmektedir.

Web Tasarım Nasıl Yapılır?

Bir web sitesi tasarımı, pek çok aşamadan geçmektedir. Bu aşamalar aşağıdaki gibidir:

Projenin Belirlenmesi: Proje belirlenirken ihtiyaçlar göz önünde bulundurulmakta ve kapsamlı analizler yapılmaktadır. Web sitesinin kuruluş amacı, kişi ya da kurumu tanıtmak olabildiği gibi, firmanın ticari faaliyetlerini ön plana çıkartmakta olabilir.

Kurumsal Kimlik Çalışması: Kurumsal kimlik çalışmaları, web tasarım projesi hayata geçmeden önce tamamlanması gereken, önemli bir çalışmadır. Örnek olarak, firma logosu, kurumsal kimlik çalışmaları arasında yer almaktadır. Web sitesi içerisinde kullanılan renkler, firmanın kurumsal renkleri ile doğru orantılı olmalıdır. Logo, renk, slogan gibi kurumsal kimlik öğeleri, web tasarımında yer alan en önemli unsurlar arasındadır.

Grafik Tasarım Çalışması: Grafik tasarım çalışmaları sırasında esas olarak kurumsal kimlik çalışmaları ele alınmaktadır. Web sayfalarında kullanılacak olan resimler, fotoğraflar ve grafikler özenle hazırlanır ve doğru yerlere konumlandırılırlar.

Web Sitesinin Test Süreci: Test süreci, web tasarım çalışmalarının doğru şekilde yapılıp, yapılmadığını göstermekte ve eksik ya da fazla kısımları belirlemektedir. Test süreci, çoğu zaman teknik bir konu ya da görsel ve metin odaklı içerikler ile ilgilidir.

Web Tasarımı Neden Yapılır?

Web tasarımının temel amacı hem web sitesi ziyaretçilerine hem de web sitesi sahibine fayda sağlayacak bir platformun oluşturulmasıdır. Ürününü tanıtmak isteyen bir firma ile ürünü tanıyan, beğenen ve satın almak isteyen bir ziyaretçi, bu duruma en güzel örneklerden birisidir.

Whatsapp Whatsapp