Web Yazılım

Web Yazılım

Web yazılım tarayıcılar yardımıyla görüntülenebilen dinamik ya da statik sayfalara verilen isimdir.

Web Yazılım
29/02/2024 15:58:05

Web Yazılım

Web yazılım tarayıcılar yardımıyla görüntülenebilen dinamik ya da statik sayfalara verilen isimdir. Daha çok dinamik olan web sayfaları kullanılmakla birlikte web yazılımları diller sayesinde geliştirilebilir özellik taşır.

Web siteniz üzerinde olmasını istediğiniz tüm eklenti ve kontrollerin bir arada bulunması web yazılımı sayesinde mümkün olur. Web sitelerinin yapılabilmesi web yazılımı kullanılmasıyla mümkündür. Kullanıcıların görebildiği ve göremediği iki kısma ayrılan web yazılımında kullanıcıların görebildikleri kısımlar; web sitesinin tasarımı, logosu ve içeriğidir. Kullanıcıların göremediği kısımlar ise web sitesinin beyni olarak geçen kısımdır. Özellikle bu beyin rahat ve kullanıcıların güvenli bir şekilde çalışmasına yardımcı olurken e ticaret ve bankacılık işlemlerinde güvenliği sağlanması açısından önemlidir.

Web Yazılım Nerelerde Kullanılır?

Web yazılımı kullanıcıların ihtiyaçları ve beklentileri doğrultusunda farklı özelliklerle kullanılabilen bir sistemdir. Örnek vermek gerekirse internet sitesi üzerinde bir yönetim paneli oluşturulması sırasında site içeriğinin değiştirilmesi, kullanıcıların yönetilmesi ve yeni içerikler eklenebilmesi için web yazılımı kullanmak yeterli olur.

Web yazılımları genel olarak web siteleri, web tabanlı oyunlar, takip programları, işletme otomasyonları, e ticaret siteleri ve uygulama panellerinde kullanılır.

Web Yazılımı Hazırlanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Web yazılımlarından istenilen performans ve verimin alınabilmesi için bazı kriterlere dikkat edilmesi önem taşır. Bu kriterlere dikkat edilmemesi durumunda istenilen ihtiyaçlar karşılanamayarak gerekli verim elde edilemez.

  • Ziyaretçilerin beklentilerinin ne olduğu bilinmelidir. Kullanıcı deneyiminin üst seviyede tutulduğu, ne isteyecekler ve ne kadar zaman geçirecekler gibi konuların iyi analiz edilmesi önemlidir.
  • Web sitesinin içeriğinde yer alan her öğe SEO çalışmalarına uygun bir şekilde tasarlanmalıdır. Site arama motorlarında üst sıralarda yer almalıdır.
  • Siteniz mobil cihazlarla uyumlu olmalıdır ki ziyaretçiler günümüz teknolojisinin gelişmesinden dolayı mobil cihazları daha sıklıkla tercih ederler.
  • Sitenin kaliteli sunucular tarafından host edilmesi önemli olup daha kolay erişim sağlanması ve ziyaretçi sayısının artması sağlanmalıdır.
  • Web yazılım ve site kurulumu için mutlaka profesyonel firmalardan destek alınmalıdır. Bu sayede ihtiyaçlar analiz edilerek doğru bir şekilde yönlendirme gerçekleşir.

Tüm bu kriterlere uyulması durumunda web yazılımdan istenen verim kolay bir şekilde alınabilir.

Whatsapp Whatsapp